Yazdır

Deutsche Bank Rusya işlemleri nedeniyle cezalandırıldı

Tarih: 01 Şubat 2017 - 08:08

Deutsche Bank'ın Rus vatandaşlarının servetlerini yurtdışına çıkarma konusunda yardımcı olması nedeniyle cezaya maruz kaldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank, ABD ve İngiltere otoriteleri tarafından zengin Rus vatandaşlarının servetlerinin yurtdışına transferine yardımcı olduğu gerekçesiyle 629 milyon USD tutarı ile cezalandırıldı. Otoriteler işlemlerin hafif bir örtü ile gizlenmiş finansal suç olduğu konusunda hem fikirler.
Karşılıklı işlemler dolayısı ile önce New York Finansal Servisler Birimi tarafından 425 milyon USD cezaya çarptırılan banka bu Salı günü de İngiltere tarafından 204 milyon USD cezaya çarptırıldı.
Cezaların açıklanmasından sonra Deutshe hisseleri Frankfurt seansında yükseldi. Analistlere göre ayrılan karşılıklar yeterli ve bu sonuçlar ile hisse üzerindeki bir belirsizlik daha kalkmış oldu.
Bankanın değerli metaller ve foreks piyasalarını da manipüle ettiği konusundaki soruşturmalar ise hala daha devam ediyor.
2012-14 yılları arasında banka Güney Kıbrıs, Estonya ve Letonya’daki kıyı ötesi hesaplara karşılıklı işlemler ile 6milyar USD aktarılmasına yardımcı oldu. Tek taraflı ve şüpheli işlemler ile de 4 milyar USD ayrıca Rusya dışına çıkarıldı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/deutsche-bank-rusya-islemleri-nedeniyle-cezalandirildi/1164365