Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango’nun en fazla Ankara’nın Yenimahalle ilçesine çıktığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Akşam'ın haberine göre, Ağbal, büyük ikramiyenin birçok yerleşim yerine isabet ettiğini belirtti. Ağbal, ikramiyelerin kimlik bilgileri tespitinin ardından ödendiğini belirterek, 20 bin TL ve üzerindeki ödemelerde ise kimlik bilgilerinin MASAK'a bildirildiğini kaydetti. Ağbal ayrıca Milli Piyango’da FETÖ’ye ilişkin herhangi bir operasyon yapılmadığına da dikkat çekti.
NEDEN TV'DE VERİLMEDİ?
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Bakan Ağbal’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Soru önergesine yanıt veren Ağbal, şans oyunlarına ait çekilişlerin yayın bedelleri konusundaki anlaşmazlık nedeniyle televizyon kanallarında canlı yayın halinde verilmediğini belirterek, eylül ayından itibaren www.millipiyango.gov.tr adresinden canlı yayımlandığını anımsattı. Ağbal, sonuçların ise anında basın yayın kuruluşlarına bildirildiğini belirtirken, idarenin de internet sitesinden yayınlandığını söyledi.
EN ÇOK YENİMAHALLE DEĞİL
1 Ocak 2013 ve 11 Kasım 2016 tarihleri arasındaki dönemde sadece Ankara’nın Yenimahalle ilçesine değil, birçok yerleşim birimine çok sayıda büyük ikramiye isabet ettiğinin altını çizen Ağbal, haberleri yalanladı.
20 bin TL'nin üzerindekiler MASAK'a bildiriliyor
Bakan Ağbal, şöyle devam etti: "Ayrıca, şans oyunlarında kazanılan ikramiyeler, Milli Piyango İdaresi'nce kimlik tespiti yapılarak talihlilere ödeniyor. 20 bin TL ve üzerindeki ikramiye ödemelerinde talihlilere ait kimlik bilgileri Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'na (MASAK) düzenli olarak bildirilmektedir."
Kolon adetleri etkiliyor
Bakan Ağbal, şöyle devam etti: "Örneğin; Çankaya 33, Konak 24, Şişli 21, Fatih 20, Yenimahalle 19. Büyük ikramiyenin her bilete isabet etme olasılığı aynı olmakla birlikte, yerleşim birimlerinde oynanan kolon adetleri büyük ikramiyenin isabet etme olasılığını etkilemektedir."