Yazdır

Şirket ve iş kurma zamanlaması nasıl yapılmalı?

Tarih: 26 Aralık 2016 - 08:03

İhaleden sağlığa, turizmden inşaata hangi şirket ne zaman kurulur? Astroterapist&Nöroterapist Aytuğ Yüceer Özdemir yazdı

Agresif iş modelleri olan ,rakiplerine meydan okumayı planlayan, kısa sürede etkin sonuçları ve hızla yaygınlaşmayı amaçlayan şirketler güneşin Koç burcunda olduğu günlerde kurulmalıdır. Sadece kendi bölgesi ya da ülkesi değil gelişme ve yayılma alanı olarak tüm dünyayı hedefleyen ve özellikle yiyecek ve içecek sektörü dışında olmak kaydıyla hızlı tüketim malları ya da iş makineleri ve bunlara ait hizmetleri satmayı planlayanlar bu dönem şirketinizi kurmak için en ideal dönem olabilir. Ayrıca Koç dönemi kurulan savunma sanayi şirketleri de büyük başarılar kazanabilirler.

Öz sermaye ile kurulması planlanan ve emin adımlarla, kaynaklarını iyi koruyarak büyümeyi ve nesilden nesile kalıcı olmayı planlayan sermaye ve yatırım şirketleri ile yiyecek ve içecek sektöründe

faaliyet gösterecek her türlü girişim için uygun zaman günesin boğa burcunda olduğu zamandır.Lüks tüketim unsurları ile kıymetli madenler alıp satanlar, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve emlak komisyonculuğu işlerini düşünenler için de ideal kuruluş zamanı Boğa zamanıdır.

Her türlü değişken koşula adapte olma ve hareket yeteneği gerektiren işler için ,İkizler zamanı harika bir zamanıdır. Özellikle iletişim, lojistik, her türlü ulaşım ve medya alanlarında faaliyet göstermesi planlanan şirketler yılın bu döneminde kurularak faaliyete geçmeyi başarırlarsa daha şanslı bir başlangıç yaratma olasılıkları yüksektir.Ayrıca yeni üretilmiş bir sanat ya da fikir eserinin kamuya duyurulması için de ideal zamandır.

Aile şirketi olarak kurulan ya da aile, kadın ve çocuk konulu ürün ya da hizmet pazarlamayı düşünen şirketler için harika zaman, Yengeç zamanıdır.Yatılı ve yemek servisi olan her türlü okul (özellikle anaokulları)lüks olmayan mütevazi oteller, öğrenci yurtları,her türlü mobilya ve dekorasyon unsuru, evde bakım ve temizlik hizmetleri ile ev kadınlarına yönelik her türlü süreli süresiz yayın alanlarında faaliyet gösterecek firmalar kuruluş için bu dönemi tercih edebilirler.

Aslan zamanı, her türlü sahne ve gösteri sanatı içerikli oluşumlar, davet ve organizasyon şirketleri, fuar ve seyahat konser organizatörleri ile lüks oteller, lüks barındıran yüksek ücretli özel kulüpler, yatırım amaçlı olmayan pahalı mücevher ve lüks moda unsurları kısaca müşteri profilini yüksek gelir grubu olarak hedefleyen her türlü şirketin ideal kuruluş zamanı olarak güneşin aslan burcunda olduğu zamanlar olarak ifade edebiliriz.

Her sektör için üretim planlayan hafif sanayi,emek yoğun çalışma gereken işler ve sağlık hizmetleri,sahne arkası destekleyici hizmet sağlayanlar, sahada ya da kapıdan kapıya satış ve pazarlama faaliyeti planlayan şirketler için yılın en uygun kuruluş zamanı güneşin başakta olduğu zamanı olabilir.Ayrıca tarım başta olmak üzere taşa toprağa dayalı cam ve seramik ürünleri alanında çalışmayı planlayanlar için de uygun zaman başak zamanıdır.

Terazi dönemi , her türlü halkla ilişkiler ve arabuluculuk işleri, çöpçatanlık şirketleri, sanat galerileri, aksesuar, dekorasyon ve mimarlık firmaları, güzellik salonları ve estetik kinikleri, her türlü güzellik ve sanat ürünü pazarlamayı planlayanlar için harika bir kuruluş dönemi. Ayrıca her türlü boya üreticileri ve satıcıları için de uygun zaman.

Her türlü araştırma ve kamu oyu anketleri yapan şirketler, özel dedektiflik büroları,lobi oluşumları,yer altı inşaat faaliyetleri ile madencilik firmaları,petrol çıkaran ve türevlerini üreterek pazarlayanlar ile ilaç ve sağlık sektörünün ihtiyacı olan kimyasalların ticaretini yapanlar için ideal kuruluş dönemi güneşin akrepte olduğu dönemdir.Bir çok başarılı haber alma ve istihbarat teşkilatı bu dönemde kurulmuştur.

Ülkeler arası kültür ve mal alışverişi planlayan ve aynı anda birkaç alanda faaliyet göstermeyi planlayan, işleyişi sırasında ekibinin bol seyahat ihtiyacı olan firmalar,üniversiteler, uluslararası ticaret ve hukuk ofisleri, dini kuruluşlar, gezi programı ya da belgesel yapım şirketleri için yay dönemi kurulmak yılın diğer dönemlerine göre daha avantajlı olabilir.

Her türlü inşaat ve taahhüt işleri, kamuya iş yapmayı ihaleler yoluyla iş almayı planlayanlar, her sektörde ağır sanayi ile gelenek ve göreneklere ait ürün ve hizmet satmayı düşünenler yenilik ve değişim ihtiyacının sık olmadığı alanlarda kurulacak firmaların kuruluşu için daha uygun zaman güneşin oğlak burcunda olduğu zaman olabilir.

Her türlü yani çağ teknolojisi ve uzaya ait konular,her türlü tenoloji içerikli kitle iletişim, telekomünikasyon, internetten sağlanan eğitim faaliyetleri, elektronik cihaz üretim, satış ve satış sonrası destek hizmetleri, uçan araçlar ile faaliyet düşünen firmaların kuruluşu için uygun zaman güneşin Kova ‘da olduğu zamandır.

Hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren her türlü iş, psikolojik destek hizmetleri, koçluk firmaları, film yapım şirketleri, her türlü sağlık ve yardımlaşma içerikli vakıflar, reklam yaratım şirketleri, müzik prodüksiyon firmaları için ideal kuruluş dönemi günesin balık burcunda olduğu dönemdir.

Önemli Not: Burada kısaca verilen bilgi o dönemde gerçekleşen planet retroları ya da tutulmalar yüzünden firmanızın kuruluş dönemi için uygun bir zamanın garantisi olamaz. İdeal zamanın keşfi için uzman bir astrologdan bireysel danışmanlık almanız önerilir. Bireysel danışma randevunuzu almak için [email protected] adresine başvurabilirsiniz.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sirket-ve-is-kurma-zamanlamasi-nasil-yapilmali/1151666