Yazdır

Türkiye'nin dünya ile rekabet gücüne güç katacak

Tarih: 22 Aralık 2016 - 16:34

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın dahil olduğu üçgende kurumsal ve yatırım bankacılığı hizmeti veren PASHA Bank; ülkeler arası yarattığı finansal sinerjiyi sanatsal boyuta taşıdı

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın dahil olduğu üçgende kurumsal ve ticari müşterilerine sürdürülebilir bankacılık hizmeti veren PASHA Bank; ülkeler arası yarattığı finansal bağları, ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri’ Fotoğraf Sergisi ile zenginleştirdi.

Bölgenin tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal gelişiminde önemli rol üstlenen Bakü, İstanbul ve Tiflis arası kurulan sanatsal köprü, ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri’ Fotoğraf Sergisi’nde yeni bir boyut kazandı. Sınırları sevgi, barış ve kardeşlikle örülü üç şehrin hikayesi, başarılı sokak fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven’in karelerine yansıdı.

Kurumsal ve yatırım bankacılığında uzun ömürlü işbirlikleri tesis etmeyi amaçlayan PASHA Bank, köklü tarihimizden gelen yakın ilişkileri finansal açıdan güçlendirirken fotoğraf sergisi ile sanatsal değerleri de kuvvetlendirmeyi amaçladı. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki ticaretin gelişmesine katkı sağlayan PASHA Bank’ın sergisi, üç kardeş ülkenin buluşmasına da sahne oldu. PASHA Bank Türkiye Genel Müdürü Cenk Eynehan, PASHA Holding Genel Müdür Vekili ve PASHA Bank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Agha Ali Kamalov ve PASHA Bank Türkiye Yönetim Kurulu üyesi ve bankanın Azerbaycan Genel Müdürü Taleh Kazimov, üç ülke arasındaki finansal bağları değerlendirdi, bankanın gelecek yatırım faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CENK EYNEHAN: TÜRKİYE’YE OLAN GÜVENİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ

PASHA Bank Türkiye Genel Müdürü Cenk Eynehan, PASHA Bank'ın Azerbaycan merkezli olduğunu, Türkiye ve Gürcistan'da faaliyet gösterdiğini belirterek, finansal bir köprü oluşturmayı amaçladıklarını, bankacılığın bir adım ötesine geçerek kültür ve sanatı desteklemeyi arzu ettiklerini söyledi. Eynehan şöyle konuştu: “Hem Türkiye hem Azerbaycan hem de Gürcistan’da büyümek isteyen kurumsal ve ticari segmentteki müşterilerimize sürdürülebilir bankacılık hizmeti vermek üzere yola çıktık. Butik bankacılık anlayışı içerisinde kurumsal ve yatırım bankacılığı ürünlerini sunarken önceliğimiz müşterilerimizle birlikte uzun vadede sürdürülebilir işbirlikleri tesis etmek. Tarihimizden gelen yakın ilişkileri finansal bağlarla daha da güçlendirmeyi, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki bölgesel ticaretin gelişimine katkı sağlamayı hedeflerken kültürel yapımızı sanatsal bağlarla harmanlamayı amaçladık. Bankamız, girişimciler için bölgeye açılan bir finansal kapı, sınır ötesindeki yatırımlar ve dış ticaret işlemleri için bir rehber niteliğindedir. Ortak yaşam kültürümüzü yansıtan ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri’ Fotoğraf Sergisi de bu üçgeni perçinleyen son halkayı oluşturmaktadır.”

PASHA Bank'ın 2015 yılında Türkiye'ye geldiğini, 250 milyon lira sermayeli bir banka olduklarını ifade eden Eynehan, şunları anlattı:

"Amacımız kurumsal ve ticari bankacılık ve yatırım bankacılığı yapmak. Özellikle 3 ülkeyi odağımıza koyuyoruz. Geçen yıla göre bu yıl 2 katı büyüdük. Önümüzdeki yıl yüzde 25 daha büyümeyi hedefliyoruz. Sermayemizi ve kaynağımızı Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye getiriyoruz ve Türkiye'ye olan güveni göstermek istiyoruz. Yatırım kararı alan bütün işletmeleri önümüzdeki dönemde desteklemeye devam edeceğiz.” 2017 yılındaki hedeflerinin yüzde 25 büyümek olduğunu ifade eden Cenk Eynehan, “Bizim hedefimiz her gün PASHA Bank’ı geçmek” dedi.

Önümüzdeki yıl KOBİ’lere odaklanacaklarının da sinyalini veren Cenk Eynehan, 2017 yılından itibaren üç yıllık yeni bir strateji dönemine gireceklerini açıkladı.

AGHA ALİ KAMALOV: TÜRKİYE’NİN DÜNYA İLE REKABET GÜCÜNE GÜÇ KATMAK İSTİYORUZ

PASHA Holding Genel Müdür Vekili ve PASHA Bank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Agha Ali Kamalov da Azerbancan'da PASHA Bank'ın lider bankalardan biri olduğunu belirterek, Türkiye'ye gelmekteki amaçlarının etkinliği artırmak, bölgesel iş birliği üzerinde faaliyetlerini kurmak olduğunu söyledi.

Türkiye'deki bankacılık sektörünün rekabetçi olduğuna dikkati çeken Kamalov, şöyle konuştu: "Türkiye'nin bu faaliyetini destekliyoruz ve bu tecrübeden faydalanmak istiyoruz. Hükümetlerimiz arasında bugüne kadar fevkalade işler yapıldı. Önemli altyapı kuruldu. Bu sağlam temel üzerinde özel sektörün artık iş birliğine doğru gitmeye ihtiyacı var. Bizim yatırımımız belki Türkiye için çok büyük değil ama çok önemli. Türkiye'nin dünya ile rekabet gücüne güç katmak istiyoruz. Bundan kendimiz de faydalanmak istiyoruz. 15-20 sene önce bir eleman olarak Türkiye'de yetiştim, Citibank'ta çalıştım, Bilkent mezunuyum. 15 sene önce deseydiler ki 'Türkiye'de bir banka açacağız ve oraya Yönetim Kurulu Başkanı olarak gideceksiniz.' Bu ancak bir mucize olabilirdi. Doğru vizyon ve destek oldukça her şey mümkün. Biz Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. "

TALEH KAZİMOV: TÜRKİYE BANKACILIK SEKTÖRÜ DENEYİM KAZANDIRIYOR

PASHA Bank Türkiye Yönetim Kurulu üyesi ve bankanın Azerbaycan Genel Müdürü Taleh Kazimov ise sergide Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ı birleştiren kültür ve medeniyetleri göstermeye çalıştıklarını belirtti.

Kazimov, bu üç kardeş ülkeye destek olmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türkiye'deki bankacılık sektöründe yoğun rekabet olduğunu bildiklerini, Türkiye'deki tecrübelerden hem Azerbaycan'da hem de Gürcistan'da istifade etmeyi istediklerini söyledi.

ÜLKELER ARASI BÜYÜLÜ SERÜVEN KADRAJLANDI

Yaklaşık bir yıl boyunca üç ülkeye gerçekleştirilen seyahatlerle Bakü, İstanbul ve Tiflis’in doğal yaşamı, insan ilişkileri ve tarihi simgeleri incelendi; hayat dolu insanları, hiç yaşlanmayan sokakları ve köklü değerleri fotoğraf karelerine yansıtıldı. Üç kardeş şehrin objektiflere aktarılan her dokusu, ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri’ Fotoğraf Sergisi’nde ölümsüzleştirildi.

Modern yaşamın hızı ve dinamizmine ayak uyduran tarihi ve kültürel mirasa derinlemesine bir bakış sağlayan ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri’ Fotoğraf Sergisi, geçmişten geleceğe uzanan kültürler arası bağları güçlendiren özel bir çalışma olarak hayata geçirildi. Başarılı sokak fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven’in yorumuyla ortaya çıkarılan ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri’ Fotoğraf Sergisi, Bakü ve Tiflis’ten önce Türk sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

21 Aralık 2016 Çarşamba akşamı sanatseverlere kapılarını açan ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri’ Fotoğraf Sergisi 31 Ocak 2017 tarihine kadar 42 Maslak Art!SPACEGallery,Ahi Evran Cad. No:6 Ofis: 3, Kat:1 42 Maslak– Sarıyer adresinde ziyaret edilebilir.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/turkiyenin-dunya-ile-rekabet-gunune-guc-katacak/1150791