Yazdır

Daruşşafaka Doğuş 72-70 Brose Bamberg

Tarih: 11 Kasım 2016 - 02:26

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasında sahasında Almanya'nın Brose Bamberg ekibini 72-70 yendi.

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasında sahasında Almanya'nın Brose Bamberg ekibini 72-70 yendi.

Maçın en skorer oyuncusu Darüşşafaka Doğuş formasıyla 17 sayı üreten Clyburn olurken, Bertans 15 sayıyla oynadı. Brose Bamberg'de ise Strelnieks 14, Miller 12 sayı kaydetti.

Bu sonuçla Darüşşafaka Doğuş, ligdeki dördüncü galibiyetini elde ederken, konuk ekip dördüncü mağlubiyetini yaşadı.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Darüşşafaka Doğuş'un 12 yaş altı basketbol takımı, televizyon molası sırasında "Ata'mızı saygıyla anıyoruz" pankartını taşıdı.

Blatt: Önemli olan Fenerbahçe maçında yapamadığımız savunmayı yapmamızdı

THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasında konuk ettiği Almanya'nın Brose Bamberg takımını 72-70 yenen Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, iyi savunma yaparak maçı kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Blatt, maçtaki her oyunun önemli olduğunu ve hepsinin sonuca etki ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Genelde son pozisyonlar akılda kalıyor. Maç sonlarında şutlardan bazıları girer, bazıları ise girmez. İnsanlar son oynanan oyunu hatırlar. Wanamaker bu akşam basketi buldu ama Fenerbahçe maçında atışı kullanamamıştı. Bugün asıl önemli olan Fenerbahçe maçında yapamadığımız savunmayı yapmamızdı. Bugün Türkiye için özel bir gün ve basketbol maçından çok daha önemli bir olay. Çok iyi bir tribün desteği gördük. Maça gelen tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum."

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/darussafaka-dogus-72-70-brose-bamberg/1136058