Yazdır

Dolar ABD seçimlerine odaklandı

Tarih: 07 Kasım 2016 - 09:28

Kur yeni haftaya düşüşle başladı, piyasanın radarında ABD Başkanlık seçimleri var

Geçen hafta yurtiçinde yaşanan gelişmelerle tarihi rekorunu tazeleyen kur yeni haftaya hafif düşüşle başladı. S&P'nin Cuma günü Türkiye'nin not görünümünü yükseltmesi kurun yönünü aşağı çevirmesinde etkili oldu.

Türk Lirası yeni haftaya diğer gelişen ülke paralarına paralel olarak hafif yükselişle başladı. Güne 3.15'in üzerinde başlayan kur
saat 09:16 itibariyle 3.1493'e geriledi. Euro/TL %0.8 düşerek 3.4871 oldu.

FBI'nin Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ın e-postalarında herhangi bir yeni suç unsuruna rastlanmadığını açıklaması gelişen piyasa para birimlerinin yükselmesinde etkili oluyor.

ABD, aylardır süren seçim kampanyalarının ardından yeni başkanı seçmek için yarın sandık başına gidecek. Başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın kazanmasının kurda yükseliş, Hillary Clinton'un kazanmasının aşağı yönlü hareketi tetikleyebileceği belirtiliyor.

Dolar/TL HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanması ve Diyarbakır'daki patlamanın ardından 3.1734'e kadar yükselmişti. Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Cuma günkü değerlendirmesinde Türkiye'nin not görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltmiş, “BB” seviyesindeki kredi notunu teyit etmişti.

Bugün yurtiçinde ve ABD'de kritik bir veri akışı bulunmazken ABD'de akşam saatlerinde Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın konuşması öne çıkıyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dolar-abd-secimlerine-odaklandi/1134463