Yazdır

Faiz indirimi memnuniyet verici

Tarih: 05 Kasım 2016 - 09:44

Bankaların kredi faizlerindeki indirimi Sermaye Piyasaları Kongresi’nün katılımımcıları tarafından memnuniyetle karşılandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda uyardıkları bankalarda şimdi her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Akben “Bankalarımızın ortak bir tavırla ülkemizin menfaatleri, işverenimizin yanında olmaları sevindirici bir şey. Kredi tarafındaki ucuzlama, yatırımların artması ve büyüme rakamlarına etki olarak ortaya çıkacak” dedi. Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz de kendilerinin kâr payı dağıtan bankalar olduğunu belirterek “Ne kazanırsak onu dağıtıyoruz. Hem kredi hem mevduat faizinin düşmesi Türkiye için önemli. İnşallah hayırlı olacak” dedi.

İNDİRİM BORSAYA YARAR

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ise faiz indiriminin borsaya ilgiyi artıracağını belirterek “Borsada işlem gören hisse senetleri çok ekonomik ve ucuz durumda. Yerli yatırımcıları hisse senetlerine yatırıma çağırıyorum. 15 Temmuz ve Moody’s kararından sonra 1 milyar doları aşkın yabancı yatırımcı geldi. Gelmeye de devam ediyor. Bu son faiz kararlarıyla ekonominin çarkları daha hızlı döndükçe, yabancı daha fazla gelmeye başlayacak” diye konuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/faiz-indirimi-memnuniyet-verici/1134024