Yazdır

Yapı Kredi Bankası'nın 3. çeyrek karı açıklandı

Tarih: 02 Kasım 2016 - 17:49

Yapı Kredi Bankası'nın 2016 yılı 3. çeyrek karı 810 milyon TL olarak açıklandı

Yapı Kredi Bankası'nın 2016 yılı 3. çeyrek karı 810 milyon TL olarak açıklandı. Beklenti 783 milyon TL idi. Şirketin geçen yıl aynı dönem karı 317 milyon TL idi. Bankanın 2016 yılı 9 aylık karı ise 2.3 milyar TL olarak açıklandı.

Yapı Kredi’nin yılın ilk dokuz ayında nakdi ve gayrinakdi kredileri 224 milyar 832 milyon TL’ye, toplam mevduatı ise 138 milyar 597 milyon TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 15 seviyesine yükselen Yapı Kredi’nin konsolide net karı, 2 milyar 363 milyon TL olarak gerçekleşti.

Hem iş dünyasına hem bireylere Yapı Kredi’den destek

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, tüm dünyada dalgalı bir dönemin yaşandığı 2016 yılında, “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışıyla Türkiye ekonomisini ve müşterilerini desteklerken, yılın ilk dokuz ayında başarılı bir performans sergilediklerini belirtti.

Yapı Kredi’nin bu başarısında müşterilerine en iyi hizmeti sunmak anlayışının bulunduğunu belirten Açıkalın, şöyle devam etti: “Yapı Kredi olarak ülkemize her anlamda katma değer sağlamaya devam ediyoruz. 2016’nın ilk dokuz ayı itibariyle ekonomimize sağladığımız destekle toplam nakdi kredilerimiz 161 milyar 620 milyon TL’ye, nakdi ve gayrinakdi kredilerimiz toplamı ise 224 milyar 832 milyon TL hacme ulaştı.

Öte yandan, ülkemizin kalkınması için kritik öneme sahip projelere de önemli destek sağlamaya devam ettik. Gebze İzmir Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Galataport gibi Türkiye’nin önemli projelerine yüksek montanlı finansman sağladık. Sadece proje finansmanı kredilerimizdeki dokuz aylık artış yüzde 13 olarak gerçekleşti.”

Başarılı yurtiçi ve yurtdışı fonlamaları

Yapı Kredi’nin fonlama alanındaki faaliyetlerine de değinen Açıkalın sözlerine şöyle devam etti: “İlk dokuz ayda mevduat artışında istikrarlı bir performans ortaya koyduk. Toplam mevduatımız sene başından bu yana yüzde 7 büyüdü. 138 milyar 597 milyon TL’ye ulaştı. Diğer yandan güçlü bilanço ve ortaklık yapımız sayesinde yurtdışı piyasalardan finansman sağlamaya ve ülkemize kaynak getirmeye devam ettik. Yurtdışı piyasalardan sağladığımız toplam 3 milyar 100 milyon dolarlık finansman, uluslararası finans kurumlarının bize ve ülkemize olan güveninin göstergesidir.”

Dijitalleşme başrolde

12 milyon aktif müşterisinin hayatını kolaylaştırmak ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına yatırımlarının her sene artarak devam ettiğini belirten Açıkalın, “Dijital bankacılık alanında akıllı yatırımlarımızın karşılığını almaya devam ediyoruz. Yılın ilk dokuz ayında mobil bankacılık hizmetlerimizi aktif olarak kullanan müşteri sayımız yüzde 42 artarak 2.1 milyon müşteriye ulaştı. İnternet şubemizi aktif kullanan müşteri sayımız ise yüzde 15 artışla 3 milyona yükseldi. Dijital çözüm ve uygulamalarımız uluslararası arenada itibarlı birçok ödüle layık görüldü. Dijitalleşme bizim

için önümüzdeki dönemde yine başrolde olacak. Bu konudaki öncü konumumuzu, yatırımlarımız ve yeniliklerimizle sürdüreceğiz’’dedi.



Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yapi-kredi-bankasinin-3-ceyrek-kari-aciklandi/1133037