Yazdır

Pasha Bank hedefleri üzerinde büyüdü

Tarih: 31 Ekim 2016 - 14:44

2016 yılının ilk dokuz ayını hedeflerinin üzerinde, 10 milyon TL karla geride bırakan PASHA Bank’ın aktif ve kredi büyüklüğü geçtiğimiz yıla göre %35 ve %50 oranında artış gösterdi

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın dahil olduğu üçgende kurumsal ve ticari müşterilere sürdürülebilir bankacılık hizmeti veren PASHA Bank, 37,500,000 TL nominal değerli, 90 gün vadeli, 24 Ocak 2017 Salı itfa tarihli TRQPASH11716 ISIN kodlu bononun nitelikli yatırımcılara satışını başarıyla tamamladı.

Sunduğu kurumsal ve yatırım bankacılığında sürdürülebilir işbirlikleri tesis eden PASHA Bank, tarihimizden gelen yakın ilişkileri finansal bağlarla daha da güçlendirirken Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında ticaretin gelişimine katkı sağlıyor. 2015‘den bu yana ülkeler arasındaki faaliyetleri ile bilinirliğini arttıran Banka, 2015 yılına ait güçlü finansal yapısıyla müşteri portföyünü genişletirken aynı zamanda kaynak çeşitliliğini arttırdı.

Yatırım bankacılığının ülkemizdeki durumuna değinen PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan “Türk ekonomisinin dinamizmi, dış sermayeye duyulan ihtiyaç ve yeni ürünlere karşı olan potansiyeli arttırmak yatırım bankalarına düşen en önemli görev. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin sanayileşmesine, alt yapı projelerinin gelişmesine katkı sağlamak, ülkelerin refah seviyesini arttırmak ve yatırımların finansmanı için uzun vadeli kaynak yaratmak için çalışıyoruz. Sektörde genç bir banka olmamıza rağmen, kısa sürede sürdürülebilir büyüme ve karlılığımızla yatırım bankaları segmentinde üst sıralara doğru ilerliyoruz” dedi.

Türkiye'de Kurumsal Bankacılık Segmentinde Sektör Odaklı İlerliyoruz

Pasha Bank yatırım bankacılığı kapsamında; şirket evlilikleri ve yatırım danışmanlığı, kurumsal bankacılık alanında ise; inşaat, lojistik, imalat, enerji sektörleri ve dış ticaretin finansmanını öncelikli görüyor.

Eynehan yaptığı açıklamada; “Bankamız, Türkiye’nin jeopolitik konumu, PASHA Bank Azerbaycan ve PASHA Bank Gürcistan ile oluşturduğu sinerji ve bölgedeki müşterilere sunduğu çözümler ile dış ticaret alanında katma değer sağlayan çalışmalar yapıyor. 2016 yılında proje ve işletme sermayesi finansmanına yönelik modelleri devreye aldık. Müşterilerimizin satışlarından doğan vadeli alacaklarını PASHA Bank bünyesinde garanti altına alıp gereken finansman desteğini de sağlayarak bu 3 ülkeyi kapsayan bölgede bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bankamız girişimciler için bölgeye açılan bir finansal kapı, sınır ötesindeki yatırımlar ve dış ticaret işlemleri için bir rehber olarak görülmelidir. Müşterilerimizin bölgede artan ticari ve ekonomik ilişkilerden azami faydayı sağlayabilmeleri için bankanın stratejik bir noktada konumlandığına inanıyoruz. Söz konusu ülkelerin gelişmesine katkı sağlamak adına bölge genelindeki işletmeler arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ve faaliyet gösterilen ülkede tüm ilgili taraflar için karşılıklı kazan-kazan esasına dayalı uzun ömürlü işbirlikleri tesis etmeyi istiyoruz” dedi.

2017’de Hedef % 25 Büyümek

Gelecek yıl hedeflerini yatırım bankacılığı alanında geliştirmeyi planlayan PASHA Bank, 2017 yılında sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda toplam kredi büyüklüğünü %25 oranında artırmayı hedefliyor. 2016’nın Ekim ayında ilk bono ihracını gerçekleştiren Banka 2017 yılında da farklı vadelerde ve artan miktarlarda bono ihracını sürdürerek yatırımcılara kaynak sağlamaya devam edecek.

Banka yetkililerinden yapılan açıklamada, 37,500,000 TL nominal değerli, 90 gün vadeli, 24 Ocak 2017 Salı itfa tarihli, TRQPASH11716 ISIN kodlu bononun nitelikli yatırımcılara satışını başarıyla tamamladığı kaydedildi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/pasha-bank-hedefleri-uzerinde-buyudu/1132137