Yazdır

Kredi kartı borçlanması korku yaratıyor!

Tarih: 27 Ekim 2016 - 16:17

Kredi kartı harcamaları ve borçlanmaları konusunda İngiltere'de yaşanan artış uzmanları endişelendirdi

FINANSGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

İngiltere'de özellikle tatil dönemlerinde, kıyafetlere ve arabalara kredi kartları yoluyla ciddi harcama yapılırken, ülkedeki uzmanlar insanları bu duruma karşı uyardı ve ortaya ileride 'korkunç' senaryoların çıkabileceğini dile getirdi.

Bu eylül ayına kredi kartı harcamaları ve borçlanmaları konusunda İngiltere'de yüzde 6 oranında artış yaşanırken, bu 2016'nın Aralık ayındaki ekonomik krizden bu yana en büyük rakam anlamına geliyor.

Sivil toplum kuruluşlarından StepChange de konuya dair bir açıklama yaparak, ortaya çıkan rakamların kendilerinde ciddi endişe yarattığını, insanların ödeyemeyeceği borçlar altına girdiğini dile getirdi.

İnsanların hızla borçlandığını aktaran StepChange kurumu, bunun uzun vadede ciddi bir krize yol açacağını, dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Ağustos ayında İngiltere Bankası'nın faiz oranlarını oldukça düşürmesi de bu duruma yol açan etkenlerden birisi olarak gösteriliyor. Banka, 2009 yılından bu yana ilk defa bu kadar büyük bir faiz indirimi gerçekleştirmişti.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/kredi-karti-borclanmasi-korku-yaratiyor/1131090