Yazdır

Bakan Nabi Avcı'dan 'tekbir' uyarısı

Tarih: 08 Ekim 2016 - 02:36

Esenler Belediyesinin Yusuf Has Hacib'in doğumumun bininci yılı dolayısıyla düzenlediği törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "tekbir" getirme konusunda gençleri uyardı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı tören, Yusuf Has Hacib'in hayatının ve Esenler Belediyesi'nin kültür sanat faaliyetlerinin anlatıldığı video gösterisiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Şehri sadece binalardan ibaret görürseniz belediye başkanı değil, ancak müteahhit olabilirsiniz" diyerek kültürel faaliyetlere verdikleri önemi anlattı. Esenler'in 2009'da suç oranı yüksekliği olarak İstanbul'un ilk 3 belediyesinden biri olduğunu ancak bugün suç oranının en düşük ilçe olduğunu belirten Göksu, "Bunu polis sayısını artırarak değil, sokaktaki gençleri müzik aletleriyle, şiirle, tiyatroyla buluşturarak başardık" dedi.

AVCI: TEKBİR SLOGAN OLARAK ATILMAMALI

Törende söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İl Başkanı olduğu tarihten itibaren 25 yıldır İstanbul'da kültür ve sanat alanında sessiz bir devrim yaşandığını söyledi. İstanbul'un tüm belediyelerinde açılışlara katıldığını ve etkinliklerin özellikle gençler tarafından tıklım tıklım doldurulduğunu belirten Avcı, gençleri Tekbir'i slogan olarak atmamaları konusunda uyardı. Avcı, "Tekbir büyük bestekar Itri tarafından muhteşem bir şekilde bestelenmiştir. Siz tekbiri alelade bir sloganmış gibi söylediğiniz zaman onun değerini düşürüyorsunuz. Bu kültürümüze yakışan bir davranış değildir. Tekbir getireceksek Itri'ye rahmet okuyarak onun bestelediği gibi söylemeliyiz" dedi. (Habertürk)

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bakan-nabi-avcidan-tekbir-uyarisi/1124996