Yazdır

Moody's kararı Türk bankalarını nasıl etkiler?

Tarih: 28 Eylül 2016 - 15:05

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesinin getirebileceği maliyetleri açıkladı

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesine ilişkin, "Maliyetlerde, yurt dışı borçlanmalarda ufak tefek artışlar olabilir. 25, bilemediniz 50 baz puan, cüzi bir şey olur. Bu çok önemli bir şey değildir. İleriye bakmak bizim için daha kıymetlidir" dedi.

Binbaşgil, Akbank'ın Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığı konseptinin tanıtıldığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmesinin, Akbank'ın ve Türkiye bankacılık sisteminin maliyetlerini ne kadar etkileyeceği sorusu üzerine Binbaşgil, şöyle konuştu:

"Maliyetlerde, yurt dışı borçlanmalarda ufak tefek artışlar olabilir. Bunu önümüzdeki günlerde yaşayacağız. Olur ama çok önemli bir şey olacağını da gerçekten düşünmüyoruz. Belki bir 25 baz puan, belki o civarda bir şey. Tabii bankadan bankaya değişir ama 25, bilemediniz 50 baz puan, cüzi bir şey olur. Bu çok önemli bir şey değildir. İleriye bakmak bizim için daha kıymetlidir, biz de yönetim olarak onu yapmaya çalışıyoruz. Desteklemeye devam edeceğiz, hep birlikte daha iyi olacağız."

Binbaşgil, not indiriminin tanıtımı yapılan Tek Durak konseptine nasıl etki edeceği sorusuna ise "Notla ilgili biz ileriye bakmak istiyoruz. Bu gelinen noktada hep birlikte ne yapabiliriz, nasıl daha iyi noktalara gelebiliriz, hepimizin ileriye bakıp bir şeyler yapması gerekir diye düşünüyoruz. Bu gözle bakınca da Akbank'ta hep ileriye bakıyor, nasıl iyileşebiliriz, nasıl daha iyi noktalara gelebiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Dolayısıyla finansal güç konusu çok önemli. Akbank'ın finansal gücü bu tür projeleri kuşkusuz sürdürmeye, desteklemeye yeterlidir. Bizi burada planımızdan, düşüncelerimizden saptıracak herhangi bir konu olduğunu düşünmüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Akbank’tan yeni Kurumsal Yatırım Bankacılığı modeli

Not indirimi nedeniyle bireysel emeklilik şirketlerinde çıkışlar olursa nasıl bir önlem alınacağının sorulması üzerine Binbaşgil, "Reytingle ilgili biz ileriye bakmak istiyoruz. Dışarıdan borçlanma konusunda sektörde bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Bugün bankacılık sektörünün Türkiye'de sağlam olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada bir sorun beklemiyoruz" diye konuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/moodys-karari-turk-bankalarini-nasil-etkiler/1122066