Yazdır

Yapı Kredi sağlam ve sürdürülebilir büyümeye devam ediyor

Tarih: 09 Eylül 2016 - 14:22

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Yapı Kredi’nin 72 yıldır olduğu gibi bugün de, yarın da Türkiye’nin maddi ve manevi kalkınmasına var gücüyle hizmet edeceğini belirtti

Türkiye’nin ilk özel sermayeli bankası Yapı Kredi, 72. yılını geride bıraktı. 1944 yılında 1 milyon sermaye ve 17 çalışan ile Bahçekapı’da tek bir şube olarak kurulan Yapı Kredi, bugün Türkiye'nin en büyük finansal hizmetler gruplarından biri. 246 milyar TL’lik aktif büyüklüğü, yurtiçi ve yurtdışı iştirakleriyle 360 derecelik finansal hizmet sunan Yapı Kredi “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışı ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Uzmanlık alanı finansın yanı sıra eğitim, kültür-sanat, spor ve çevre gibi pek çok konudaki ilkleriyle de anılan banka, üstlendiği sorumluluğun bilinciyle ülkesine ve müşterilerine desteğini sürdürüyor. 

“Türkiye’nin parlak ve güçlü geleceğine yürekten inanıyoruz”

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Yapı Kredi’nin 72 yıldır olduğu gibi bugün de, yarın da Türkiye’nin maddi ve manevi kalkınmasına var gücüyle hizmet edeceğini belirtti. Açıkalın; “Yapı Kredi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin eşsiz hikayesinin önemli bir parçası. 72 yıldır ülkemizin her köşesine, tüm şehirlerine, geleceğine, ekonomik çabasına katkı sağlıyor ve destek oluyoruz. Bu desteğimizi var gücümüzle sürdüreceğiz. Yapı Kredi olarak 72. kuruluş yıldönümümüzü bankacılık sektörünün en güçlü ve saygın markalarından biri olarak kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Köklü tarihimiz, sektörümüze kazandırdığımız ilkler ve standartları belirleyen vizyonumuzla bankacılık alanında fark yaratan bir kurum olarak bu misyonumuzu sonuna kadar sürdürme azmindeyiz” şeklinde konuştu.

“Ülkeyi kalkındıran projelerin arkasındayız”

Açıkalın sözlerine şöyle devam etti: “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Galataport gibi önemli projelere Yapı Kredi olarak yüksek montanlı finansman sağlayan bir banka olmaktan da ayrıca büyük bir onur duyuyoruz. Ülkemizin parlak geleceğinin habercisi ve ekonomimize olan güvenin de somut göstergesi olan böylesine büyük projelerde yer almayı sürdüreceğiz. Öte yandan Türkiye’de son dönemde yaşananlara en güzel karşılık olarak milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunun ülkemiz için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunun altını çizmek isterim.”

Yapı Kredi sağlam ve sürdürülebilir büyümeye devam ediyor

Yapı Kredi’nin 2016 yılı ve gelecek beklentileri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Açıkalın, “Yapı Kredi olarak 2013 yılında başladığımız büyüme odaklı yatırım stratejimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz fiziksel yatırımların büyük bölümünü tamamladık. Artık hasat zamanını yaşıyoruz. Operasyonel verimliliğe ve sürdürülebilir büyümeye odaklanarak  belirlediğimiz alanlarda büyümeye devam ediyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve odaklandığımız operasyonel verimlilikteki artışlar da karlılığımıza olumlu yansıyor. Ülkemize desteğimizin ve duyduğumuz güvenin göstergesi olan yatırımlarımız ise hem gücümüze güç katıyor hem de ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor” dedi.

“İlk yarı finansal rakamlarımız da başarılarımızı yansıtıyor”

Açıkalın açıklamalarında şu bilgilere de yer verdi: “2016 yılı ilk yarıda 1 milyar 552 milyon TL konsolide net kâr açıklarken, sermaye yeterlilik rasyomuz yüzde 14,6 seviyesine yükseldi. Ayrıca maddi ortalama özkaynak kârlılığımız yüzde 14 oldu. Bireysel ihtiyaç, ticari-kurumsal ve proje finansmanı kredilerimiz 161 milyar 300 milyon TL’ye yükseldi. Proje finansmanı alanında yıllık bazda yüzde 21’lik bir büyüme sergiledik. Yılın ilk yarısında sendikasyon, sermaye benzeri kredi gibi finansal enstrümanları kullanarak 2 milyar dolarlık kaynağı ekonomiye aktardık. Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında, 5 projemiz EMEA Finance dergisinden 6 ayrı dalda ödül kazandı. Euromoney tarafından “Türkiye’nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası” seçildik. EBRD’nin “Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı 2016 Ödülleri”nden de 3 ödülle döndük. Ayrıca Yapı Kredi Özel Bankacılık, Euromoney tarafından filantropi danışmanlığı alanında Türkiye’nin en iyisi seçildi. Odaklandığımız ve öncülüğünü sürdürdüğümüz bir başka alan olan dijital bankacılıkta ise  dünyanın en prestijli organizasyonları tarafından 10 yeni ödüle daha layık görüldük. Müşteri odaklı çalışmalarımız neticesinde toplam müşteri sayımız 21.9 milyona, toplam çalışan sayımız ise 19 bin 500’ün üzerine yükseldi.”

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yapi-kredi-saglam-ve-surdurulebilir-buyumeye-devam-ediyor/1117322