Yazdır

Süper Lig'de yeni kural! Çizgi hakemi ve kart devrimi...

Tarih: 19 Temmuz 2016 - 09:20

Turgay Şeren Sezonu’nun başlamasıyla birlikte çizgi hakemi uygulaması kalkacak. Ceza alanında bariz gol şansı pozisyonunda kırmızı kart gösterimi kuralı yumuşayacak.

Spor Toto Süper Lig 2016-2017 Turgay Şeren Sezonu fikstürü çekildi. Toplantı ve kura, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da yer alan idari merkezinde yapıldı. Yeni sezon öncesi, birçok kural ve uygulamada değişiklikler yapıldı. 

İşte o uygulamalar...

1- Çizgi hakemi uygulaması 2016-2017 sezonu itibariyle olmayacak.
2- Kırmızı kartlık hareket, temas olmasa dahi kırmızı kart gösterilerek cezalandırılacak. Temas şartı aranmayacak.
3- Santra vuruşunun ileriye yapılma zorunluluğu kaldırıldı. Artık santra vuruşları geriye doğru da gerçekleştirilebilecek.
4- Ekipman değişikliği için kenara gelen oyuncular oyunun durmasını beklemeyecek. Hakemden izin alarak oyuna dönebilecek. 
5- Ceza alanı içerisinde bariz gol şansı içeren faul pozisyonlarında doğrudan üçlü cezaya (penaltı, kırmızı kart, bir karşılaşmadan men) sebep olan karar hafifletilecek.
6- Penaltı atışı öncesi çizgiyi terk eden kaleci sararacak. Vuruş öncesinde ceza sahasına giren oyuncular da sarı kart görecek ve penaltı tekrar edilmeyecek.
7- İlk 11’deki bir oyuncu maç başlamadan kırmızı görebilecek. Onun yerine başka bir isim kadroya dahil edilebilecek. Yedek oyuncunun kırmızı kart görmesi halinde listeye yeni oyuncu eklenmeyecek.
8- Eğer sahaya yabancı biri (oyuncu listesindekiler, yedekler, oyundan çıkanlar, kırmızı kart görenler, teknik heyet, yetkililer hariç) girer ve o sırada top da kaleye doğru gidip gol olursa ve sahaya giren kişi savunma oyuncusunu engellemez ya da topa bir müdahalede bulunmaz ise gol geçerli olacak.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/super-ligde-yeni-kural-cizgi-hakemi-ve-kart-devrimi/1052321