Yazdır

Özyeğin: Arabanın üstünde kredi imzalardım

Tarih: 15 Temmuz 2016 - 11:09

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, iş hayatında hep hızlı kararlar verdiğini örneklerle açıkladı

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş'ın 2012'de hayatını kaybeden oğlu Alp Alkaş anısına Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi yeni dönem mezunlarını verdi. 3 yılda 85 kişiyi sertifika sahibi yapan programın bu yılki son dersinde Inveon'un kurucusu Yomi Kastro moderatörlüğünde Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkam Hüsnü Özyeğin ve Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra soruları yanıtladı. Girişimci olmak için önce girişken ve cesur olmak, hata yapmaktan korkmamak gerektiğine dikkat çeken Hüsnü Özyeğin, Finansbank'ı 2 evini satıp borç alarak kurduğunu hatırlattı. İş hayatında hep hızlı bir karar verici olduğunu kaydeden Özyeğin, "Bankadan çıkarken son kredilerin imzasını arabanın üstünde attığım olmuştur" dedi.

'İNŞAATÇILAR LİBYA'DAN SONRA MÜTEAHHİT OLDU'

Türkiye'de insanların içinde girişimcilik olduğunu söyleyen Özyeğin, şöyle devam etti: "Sokakta muz satan da girişimci. 80'lerde Libya'daki Türk müteahhit sayısı 120'ydi. Gidilmesi kolay bir ülke değil. Nasıl başarılı oluyordu Türkler? Çünkü Alman, Fransız, ABD'li oraya gitmezdi. Bu da girişimcilik. Libya'ya gitmeden önce Türk müteahhitler taşerondu. Sonrasında müteahhit oldular.”

'İNTERNETTEN SATIŞA KİMSE İNANMIYORDU'

Markafoni'nin kurucusu Sina Afra da 2007'de şirketi kurduklarında kimsenin moda perakendesinin internetten satışla büyüyebileceğine inanmadığını söyledi, "ilk kampanyamız gözlüktü. 4 tane satabilmiş ve hepsini de kendimiz almıştık" diyen Afra, şöyle konuştu: "O dönemde Türkiye'de bu işin yürüyebileceğine kimse inanmadı ancak 7 yıl sonra Markafoni'yi Naspers'a satarken ayda 1 milyon ürün satan bir şirket oluşmuştu.”

ALP İSTEDİĞİ İÇİN 44 KİLO VERDİ

Oğlu Alp’i güzelliklerle yaşatmak istediğini söyleyen Avi Alkaş, “Bu eğitim merkezi onlar arasında. Mesela, Alp beni şişman görmek istemezdi. Onun için mide operasyonu geçirip 44 kilo verdim” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ozyegin-arabanin-ustunde-kredi-imzalardim/1051242