Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Brexit yansımaları beklentileriyle düşüşünü ikinci güne taşıyarak kayıplarını genişletti.
Birleşik Krallık bankaları, Royal Bank of Scotland Group Plc.'nin yüzde 15, Barclays Plc.'nin ise yüzde 17 düşmesiyle birlikte, bankacılık endeksinin 2011'den beri en düşük seviyesine gelmesine öncülük etti. Schroders Plc., finansal hizmetler hisselerinin Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 sektör grubu arasındaki en kötü performanslarını hızlandırdı. EasyJet Plc, seyahat talebindeki düşüşün Brexit'in ardından derinleşmesi konusnda uyardıktan sonra yüzde 22 gerileyerek, seyahat ve tatil şirketlerini düşüşe sürükledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:31 itibariyle yüzde 4.1 düştü. Hisse senetleri, Brexit'in aylarca süreccek belirsizlik dönemi getirmesiyle Cuma günü 2008'den beri en büyük düşüşünü kaydederken, Birleşik Krallık da birlikten ayrılık için görüşmeler yapıyor. Maliye Bakanı George Osborne'un ekonomiyi desteklemek için acil durum planının olduğunu söylemesine rağmen, FTSE 100 yüzde 2.6 düştü. Avrupa'da el değiştiren hisse senetlerinin bugünkü hacmi 30 günlük ortalamanın iki buçuk katı olurken, İngilterek ihsseleri için üç katından fazlaydı.
Londra'da CMC markets piyasa analisti Michael Hewson, "Oldukça dalgalı olan seyir devam edecek," dedi ve "Bankacılık hisseleri sıkıntı çekmeyi sürdürecek" şeklinde görüş bildirdi. Avrupa bankacılık sektöründeki istikrar knusunda büyüyen endişeler söz konusu. Avrupa Merkez Bankası ve dünyadaki diğer merkez bankaları, koşullara bakarak hareket etmeye hazır oldukları vurgusunu yapacaklar." diye konuştu.