Yazdır

Meteoroloji aşırı sıcaklara karşı uyardı

Tarih: 25 Haziran 2016 - 11:56

Yurdun büyük bir bölümünün sıcak hava dalgasının etkisinde olması beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile sıcaklığın mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceğini belirterek; meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiyesinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, güney, iç ve batı kesimlerde 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Az bulutlu ve açık (33)

Ankara: Az bulutlu ve açık (34)

İzmir: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu (38)

Adana: Az bulutlu ve açık (37)

Antalya: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu (38)

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu (39)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar, bölgenin kuzey ve kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçecek.  

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçecek Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğusunun parçalı bulutlu geçeceği geçecek.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/meteoroloji-asiri-sicaklara-karsi-uyardi/1047262