Yazdır

Şimşek'ten ekonomik kriz açıklaması

Tarih: 08 Haziran 2016 - 11:28

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı canlı yayında gündeme ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ''Bir kriz havası yok ama dünya düşük büyüme tuzağında. Dünyanın son 50-60 yıldır alışık olduğu yüksek büyüme şu anda mümkün görünmüyor'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

İstanbul'da dün bir terör saldırısı gerçekleşti. Bu terör eylemleriyle ilgili değerlendirmelerinizi alıp ekonomiye geçelim.

Sahada terör örgütleri büyük bir bozguna uğramış durumda. Özellikle Türkiye'de bölücü terör örgütü ile özellikle Güneydoğu’daki kardeşlerimiz araya bir mesafe koydular. Sahada da büyük bir bozgun var. O nedenle büyük şehirlerde masum insanları hedefleyerek acziyetlerini ortaya koyuyorlar. Türkiye güçlü bir ülke, birliğimiz beraberliğimiz daha da güçleniyor. Terörle mücadele konusunda hükümetimizin kararlılığı son derece net. Sonuna kadar gidilecek. Türkiye aslında kendi sorunlarını Ortadoğu’daki yaklaşımlarla değil daha çok demokrasi daha çok hak ve özgürlük ekseninde, kardeşlik hukuku ekseninde çözmek için büyük bir çaba içinde. Bu noktada sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok büyük reformlar yapıldı. Fakat bölücü terör örgütünün emeli ne haktır ve hukuk ne kalkınmadır. Eğer mesela hak, hukuk meselesi olsaydı, özgürlük meselesi olsaydı silahların çoktan gömülmüş olması lazımdı. Şiddeti meşru kılacak hiçbir zemin yok. Türkiye bu konuda Ortadoğu’ya örnek olacak bir yaklaşım içine girdi sorunlarını çözme konusunda. Türkiye hakikatten çaba gösterdiği zaman çok hızlı bir yükselişe geçebiliyor. Muhtemelen yakın çevrede olup bitenleri ve oradan destek aldıklarını da dikkate alırsanız hedefin Türkiye'nin büyümesi olduğu açık ve nettir. Ben bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Küresel ekonomi, ağırlığını biraz daha artırarak gündemde yer buluyor son günlerde. Küresel büyümeyle ilgili endişelerde artış var. Fed'in faizi geç de olsa artıracağı endişesi de piyasayı tedirgin eden unsurlardan. Böyle bir ortamda geçen hafta siz OECD toplantılarına katıldınız. Nasıl bir bakış var? Uluslararası çevrelerde küresel ekonominin bugünü ve geleceğine ilişkin olarak?

Bir kriz havası yok ama dünya düşük büyüme tuzağında. Son 50-60 yıldır alışık olduğu yüksek büyüme şu anda mümkün görünmüyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/simsekten-ekonomik-kriz-aciklamasi/1043507