Yazdır

En prestijli sucuk üreticisi Şahin Sucukları oldu

Tarih: 03 Haziran 2016 - 13:01

Uluslararası araştırma şirketi GfK'nin yaptığı araştırmanın sonuçları, tüketici gözünde farklı kategorilerde Türkiye’nin en prestijli sucuk üreticisinin Şahin Sucukları olduğunu ortaya koydu.

Cumhuriyet ile yaşıt olan Türkiye’nin en köklü sucuk üreticisi Şahin Sucukları, aynı zamanda Türkiye’nin “en prestijli” sucuk üreticisi olarak belirlendi. Uluslararası bağımsız araştırma kurumu GFK’nın geçen Mart ayında yaptığı “marka algısı ve itibarı araştırması” sonuçlarına göre, 1923’ den beri işlenmiş et sektöründe faaliyet gösteren Şahin Sucukları, tüketici gözünde  sucuk alanında Türkiye’nin “en prestijli markası” olarak da öne çıktı. 

GfK Araştırma tarafından 26 Şubat-06 Mart tarihleri arasında yürütülen çalışma kapsamında, Türkiye temsili kotalı örnekleme yapılarak belirlenen 603 kişi ile görüşüldü. Araştırma, ABC1C2 SES grubundan, yüzde 60 erkek-yüzde 40 kadın olmak üzere olan 18-55 yaş arası, “en az iki haftada bir kez” sucuk tüketen kişiler ile “yüz yüze anket” ve “online anket” yöntemleri kullanılarak yapıldı. 

Araştırma sonuçlarına göre, Sucuk alanında Şahin :
- Marka bilinirliği,
-Reklam bilinirliği,
-Sık kullanılan,
-Tercih edilen,
-Tavsiye edilen marka
alanlarında lider marka olarak belirlendi. 

Bunun yanında tüketiciler ile yapılan anketlerde, tüketici gözüyle Şahin:
“Başkalarına tavsiye edeceğim”
“Yenilikçi”
“Ödenen paraya değen”
“Sağlıklı”
“Lider marka“
olarak tanımlandı. 

Şahin Sucukları Yönetim Kurulu Danışmanı Hakan Sinangil, uluslararası düzeyde kabul görmüş, prestijli araştırma kuruluşu GfK tarafından, tamamen bilimsel temellere dayalı araştırma çalışmalarının, ulusal markalar için son derece önemli olduğuna dikkat çekti. 

Şahin markasının mevcut ve gelecekteki konumlanmasının bu çalışmalar sonucu şekillendiğinin altını çizen Sinangil, “Siz markanızı nereye konumlandırırsanız konumlandırın, bir markanın değeri tüketicinin gözünde ki algıdır. İnsanların satın alma kararı tamamen o markaya karşı duydukları insani sıcak ilişkiler çerçevesinde gerçekleşir” diye vurguladı ve ekledi:
“Marka-tüketici ilişkisi, insan ilişkilerine indirgenerek incelendiğinde, GfK araştırmasının sonuçları, Şahin Sucukları’nın tüketicisi ile en güçlü ilişkiye sahip marka olduğunu ortaya koydu. Tüketici gözünde Şahin’in ‘sosyal çevre-yakın arkadaş-evden biri” olarak algılanması bizi çok mutlu etti.” 

Şahin Sucukları olarak tüketicilerin kendilerine dönük yakın ilgisini sürdürülebilir kılmak için gereken tüm çalışmaları kesintisiz sürdürme kararlılığında olduklarını vurgulayan Sinangil, şöyle devam etti:
“Ulusal marka yolculuğu günümüzde son derece uzun ve artık çok daha zor bir yolculuk. Amerika da 10 yıl önceki en büyük şirketlerin yarısı artık listede dahi yok. Bu anlamda sürdürülebilir marka–tüketici ilişkileri, değişen koşullarda şirketlerin en fazla önem vermesi gereken konudur. Biz de Şahin Sucukları’nı  tüketicimize, halkımıza soruyoruz, istekleri, talepleri doğrultusunda yönetim kararlar alıyor ve uyguluyor; kısacası Şahin’ i halkımız yönetiyor.”

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/en-prestijli-sucuk-ureticisi-sahin-sucuklari-oldu/1042592