Yazdır

Sahte reçete operasyonunda ikinci dalga

Tarih: 18 Mayıs 2016 - 07:46

Sahte reçete operasyonunda 7 ilde 28 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2014 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü’ne ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bazı doktorlardan gelen şikayetler doğrultusunda çalışma başlatıldı.
 

Polis ekipleri, şikayetler üzerine geniş çaplı soruşturma başlatarak fiziki ve teknik takip yaptı. Yapılan çalışma sonucunda aralarında doktor, eczacı, ilaç deposu sahibi ve bilgisayar korsanından oluşan 1’i Suriyeli 46 şüpheliyi tespit etti.

7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONDA, 28 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde İstanbulmerkezli Ankara, Adana, Hatay, Kastamonu, Kocaeli ve Mardin’de yaşadığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı. Baskın yapılan adresler arasında ilaç depoları ve eczanelerin de bulunduğu belirlendi. Yapılan operasyonlarda 28 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonun bazı illerde devam ettiği öğrenildi. 4 şüphelinin ise cezaevinde tutuklu olduğu belirlendi.

BİLGİSAYAR KORSANI DOKTORUN ŞİFRESİNİ KIRIYOR

Şebekenin bazı doktorların e-Reçete şifrelerini bilgisayar korsanları tarafından kırılarak ele geçirdikten sonra özellikle kanser ve şeker hastalarının kimlik bilgileri kullanılarak sahte reçete yazdıkları belirlendi. Şebekenin deşifre olmamak için ise farklı illerde bulunan eczanelerden ilaçları temin ettiği tespit edildi.

KANSER İLAÇLARI KAÇAK YOLLARDAN YURTDIŞINA GÖTÜRÜLÜYOR

Polis ekipleri şebeke üyelerinin elde ettiği kanser ilaçlarını Suriye, Irak, Mısır ve Azerbaycan’a kaçak yollardan götürdüğünü ortaya çıkardı.

32 ilde sahte reçete operasyonu

SGK’YI 6 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATTILAR

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar kapsamında bilgisi dışında ilaç yazılan 55 kanser hastasına ulaşarak konu ile ilgili ifadelerini aldı. Şebekenin yaptığı ilaç vurgunuyla bu zamana kadar SGK’yı toplam 6 milyon lira zarara uğrattığı tespit edildi.

ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Şüpheliler hakkında, ’Suç örgütü kurma ve yönetme’, ’Resmi belgede sahtecilik’, ’Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ ve ’Kişilerin kimlik bilgilerini izinsiz kullanmak’ suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sahte-recete-operasyonunda-ikinci-dalga/1033742