Yazdır

Bundesbank Başkanı Weidmann, ECB'yi savundu

Tarih: 29 Nisan 2016 - 14:27

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, kendi ülkesinden Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) yöneltilen eleştiriler karşısında ECB politikalarını savundu

Weidmann yaptığı açıklamada, ECB'nin tasarruf sahiplerinin getiri elde etmelerini garanti altına almak gibi bir görevi olmadığını, görevinin enflasyon hedefini başarmak olduğunu söyledi.

Almanya'da tasarruf sahipleri ve fon yöneticilerinin ECB'nin ultra düşük faiz politikasının getirilerini negatif etkilediği, bunun alaşılmadık bir müdahale olduğu yönündeki eleştirilerine yanıt veren Weidmann, "Gevşek bir para politikası izlemenin finansal istikrar için oluşturduığu tehlikelerin bilincindeyiz. Ancak merkez bankaları tasarruf sahiplerine minimum getiri garantisi veremezler, çünkü para politikalarının daha geniş ekonomik etkilerine odaklanmaları gerekir" diye konuştu.

ECB politikalarının, parasal genişleme uygulamalarına kuşku ile yaklaşsa da, uygun olduğunu ifade eden Weidmann, "Deflasyon riski küçük, çünkü enflasyondaki bastırılmış büyük çoğunlukla petrol fiyatlarındaki düşüş kaynaklı" dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bundesbank-baskani-weidmann-ecbyi-savundu/1012333