Yazdır

25 yıl sonra ilk kez kredi alacak!

Tarih: 20 Nisan 2016 - 15:02

Ucuz petrol fiyatları nedeniyle döviz rezervleri eriyen Suudi Arabistan 25 yıl sonra ilk kez dış borç alacak. Riyad yönetimi uluslararası bankalarla 10 milyar dolar kredi için anlaştı.

Suudi Arabistan Irak'ın Kuvey'ti işgal ettiği 1991 yılından bu yana ilk kez uluslararası bankalarla 10 milyar dolar kredi için el sıkıştı.

Bloomberg'in haberine göre Suudi Arabistan, uluslararası bankalar ile 10 milyar dolar kredi için anlaşmaya vardı. Anlaşmanın bu ay sonuna kadar imzalanacağı belirtildi.

Aralarında Amerika, Avrupa, Japon ve Çin bankalarının da bulunduğu büyük bir grubun kredi vermeye hazır olduğuna işaret edilen haberde, hükümetin 8 milyar dolar kredi alma niyetinde olduğu ancak daha sonra bu miktarı 10 milyar dolara yükselttiği ifade edildi.

Dünyadaki en büyük petrol üreticilerinden olan Suudi Arabistan dünya ham petrol fiyatlarındaki keskin düşüş nedeniyle bir süredir mali gelirlerinde gerileme yaşıyor.

Suudi Arabistan ilk kez 1991'de dış borç kullanmıştı. Tarihe birinci Körfez Krizi olarak geçen ve Irak'ın Kuvey'ti işgal etmesinden sonra Riyad yönetimi uluslaralararası bankalar konsorsiyumdan 1 milyar dolar borç kullanmıştı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/25-yil-sonra-ilk-kez-kredi-alacak/1010229