İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, 2015 yılı İETT faaliyet raporunu sunan Kahveci, 5 bin 851 otobüs ve 726 hatla Avrupa'nın en genç filosu olduklarını, 1.000 otobüs daha alacaklarını, yolculardan gelen talepler üzerine gece çalışan hatlar planladıklarını anlattı.
Kahveci, şöyle konuştu; "Bas-konuş sistemini duraklarımızda yaygınlaştırıyoruz. Yolcularımızla her an iletişim halindeyiz. Şehrimizin turistik ve merkezi bölgelerine ise konsept duraklar yerleştiriyoruz. İstiklal Caddesi'nde de Nostaljik Tramvayımız için caddenin ruhuna uygun, dokusunu bozmayacak ahşap ve nostaljik duraklar yerleştirdik. Bu duraklar güneş enerjisiyle çalışıyor, wi-fi, telefon şarj, biletmatik olanağı sunuyor, anlık bilgilendirmeler yapıyor. Duraklarımıza erişim mesafemiz ortalama 500 metre. MOBİETT 2,3 milyon kişi tarafından kullanılıyor, günde 3,5 milyona yakın sorgu yapılıyor. 13 yabancı dil desteği sağlandı ve MOBİETT'i dünyanın birçok şehrinde kullanılabilecek hale getirdik. Şimdilik New York, Londra, San Francisco ve Berlin'de bu sistemden yararlanabilirsiniz. Bu şehirler artarak yurtiçinde ve yurtdışında devam edecek. MOBİETT uluslararası bir marka haline gelecek. MOBİETT'in yeni versiyonunda özellikle görme engelli yolcuların talepleri doğrultusunda bir alarm sistemi geliştirildi. Bir
sonraki adımımız ise kişiye özel bilgilendirmeler olacak. Örneğin her gün aynı otobüsü kullanan bir yolcumuza kullandığı otobüsle ilgili güncel bilgileri MOBİETT üzerinden ulaştıracağız."
İSTANBULKART'A İNTERNETTEN YÜKLEME YAPILACAK
İstanbulkart sayısının 20 milyona ulaştığını, engellilere, refakatçilerine, 65 yaş üstü yolculara, gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz ulaşım sağladıklarını, İstanbulkart'a internetten yükleme yapılması projesinin de tamamlandığını dile getiren Kahveci, personele verilen eğitimler kapsamında İETT Akademi'de şoförlere simülasyon eşliğinde sürüş eğitimleri, teorik ve pratik eğitim, psikolojik danışmanlık hizmeti verdiklerini, psikoteknik merkezlerinde testler yaptıklarını dile getirdi.