Yazdır

Steve Jobs eşine öyle bi servet bırakmış ki...

Tarih: 06 Nisan 2016 - 09:40

2011’de ölen Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın 16.7 milyar dolarlık mirası dul kalan eşi Laurene Powell Jobs’ı dünyanın en zengin altıncı kadını yaptı

Ünlü teknoloji firması Apple'ın Ekim 2011'de hayatını kaybeden kurucusu Steve Jobs'ın eşine 16.7 milyar dolarlık miras bıraktığı ortaya çıktı. Bu miras, Jobs'ın 52 yaşındaki dul eşi Laurene Powell Jobs'ı dünyanın en zengin altıncı kadını yaptı. Forbes dergisi, teknoloji dahisi Jobs ile 1991'de evlenen Laurene Powell Jobs'ın bir anda dünyanın en zenginleri arasında yer aldığını belirtirken, Business Insider dergisi Laurene Jobs'ın sahip olduğu en önemli varlıklar arasında Apple ve Walt Disney Şirketi'nde hisseler, dört emlak ve iki özel jet bulunduğunu bildirdi. Dergi, Laurene Jobs'ın malvarlığının büyük bir kısmının Walt Disney'den geldiğini; şirketteki hisselerinin 12.7 milyar dolar değerinde olduğunu duyurdu. Steve Jobs'ın ölümünden sonra kurulan Laurene Powell Jobs Vakfı'nın Walt Disney'in yüzde 7.8'ine sahip olarak, şirketin en büyük hissedarı olduğu belirtilirken, Apple'daki hissesinin değerinin çok daha mütevazı bir oranla 560 milyon dolar değerinde olduğu ifade ediliyor.

BİR MEGA YAT, İKİ UÇAK...

Steve Jobs'ın ömrünün yetmediği için göremediği, Philippe Starck tarafından tasarlanan Venüs isimli 79 metrelik 138 milyon dolarlık yat ise, Powell Jobs'ın sahibi olduğu bir başka lüks... Listedeki dört değerli malikâne ise şöyle sıralanıyor: Kaliforniya Malibu'da 44 milyon dolar değerindeki sahil evi, Palo Alto'da Steve Jobs ile yaşadığı 8 milyon dolar değerindeki kır evi ve yine Kaliforniya'nın Woodside kasabasında 7.5 ve 10 milyon dolar değerinde iki ev. Laurene Jobs, 58.8 milyon dolar değerinde 2013 Gulfstream G650 ve 9.95 milyon dolar değerinde 1999 Gulfstream G-V model iki özel uçağın da sahibi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/steve-jobs-esine-oyle-bi-servet-birakmis-ki/1007054