Yazdır

Faizin kaderi enflasyona bağlı!

Tarih: 31 Mart 2016 - 15:07

TCMB PPK özetinde, "Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümüne bağlı olacaktır" denildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı özetini yayınladı. PPK özetinde, enflasyonda düşüşün kalıcı olması için sıkı duruşun korunması gerekiyor, denildi.

PPK özetinde, "Özetle, yakın dönemde küresel oynaklıklarda bir miktar düşüş gözlenirken Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılmaya başlanması da geniş bir faiz koridoruna duyulan ihtiyacı bir miktar azaltmıştır. Bu doğrultuda Kurul, gecelik borç verme faizini 25 baz puan düşürmek yoluyla sadeleşme yönünde ölçülü bir adım atılmasına karar vermiştir." ifadesi yer aldı.

Önümüzdeki dönemde alınacak faiz kararlarına ilişkin, "Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümüne bağlı olacaktır." denildi.

Çekirdek enflasyondaki gelişmelere dair bilgilerin yer aldığı kısımda, "Öte yandan, çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmenin sınırlı olması likidite politikasındaki sıkı duruşun korunmasını gerektirmektedir." ifadesine yer verildi.

İthal girdi maliyetlerinin çekirdek enflasyona etkisi konusunda, "Son dönemde ithal girdi maliyetlerindeki gelişmeler enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü riskleri azaltsa da çekirdek enflasyon görünümündeki iyileşme henüz sınırlı boyuttadır. Birikimli döviz kuru hareketlerinin gecikmeli etkileri ve ücret gelişmeleri enflasyonun ana eğilimindeki iyileşmeyi sınırlamaktadır." denildi.

PPK özetinde gıda fiyatları hakkında, "Gıda fiyatlarının yıllık artış oranında Şubat ayının ardından Mart ayında da kayda değer bir düşüş beklenmekle birlikte bu düşüşün daha çok sebze fiyatlarından kaynaklanması önümüzdeki dönemde gıda fiyatlarındaki oynaklığın devam edebileceğine işaret etmektedir." denildi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/faizin-kaderi-enflasyona-bagli/1005872