Yazdır

Murat Ulus Takasbank’tan istifa etti

Tarih: 31 Mart 2016 - 14:07

Ali Babacan’ın prensleri arasında gösterilen Murat Ulus, Takasbank Genel Müdürlüğü’nden ayrıldı

FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

2011 yılı Mayıs ayında Takasbank Genel Müdürü olarak atanan Murat Ulus, bugün yapılan Genel Kurul Toplantısında yeniden Genel Müdür olarak atanmadı. Finansgundem.com’a gelen bilgilere göre, Takasbank Yönetim Kurulu yeniden atanmayacağını Murat Ulus’a ileterek istifasını talep etmiş. Bu talep üzerine istifasını sunan Ulus, bugün itibarıyla Takasbank ile olan ilişkisini kesiyor. Murat Ulus, yaklaşık 14 yıl Takasbank Genel Müdürlüğü görevini yürüten Emin Çatana’nın yerine getirilmişti.

BANK ASYA’NIN KURUCU GENEL MÜDÜRÜYDÜ

Finans çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim olan Murat Ulus, Egebank döneminden tanınıyor. Bank Asya Katılım Bankası'nın kurucu Genel Müdürü olan Murat Ulus, daha sonra Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'nda da çalışmıştı. Ulus, son olarak İran, Pakistan ve Türkiye'nin kurucu üyeleri olduğu ECOBANK Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

TAKASBANK BORSAYA BAĞLI BİR ŞİRKET

İlk borsa başkanı Muharrem Karslı'nın yeğeni Emin Çatana'nın uzun yıllar genel müdürlüğünü yaptığı Takasbank ise 1992 yılında Borsa İstanbul (İMKB) ve üyelerinin ortaklığıyla İMKB Takas ve Saklama AŞ ismiyle kuruldu. İlk zamanlarda borsa üyelerine sadece takas ve saklama hizmeti veren şirket, 1994 yılında müşteri bazında takas ve saklama hizmeti vermeye başladı, 1996 yılında da Takasbank adıyla sektör bankasına dönüştü.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/murat-ulus-takasbanktan-istifa-etti/1005850