Yazdır

Albaraka, çocuklara tasarruf alışkanlığını öğretiyor

Tarih: 27 Mart 2016 - 15:52

Banka, ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için parayı en doğru şekilde yönetmeyi öğretmek amacıyla iki adet kitap yayımladı

Albaraka, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile çocuklara tasarruf alışkanlığı kazandıracak. Albaraka sponsorluğunda, FODER tarafından hazırlanan iki kitap, ilköğretim düzeyindeki öğrencilere ücretsiz dağıtılacak.

Albaraka açıklamasına göre banka, ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için parayı en doğru şekilde yönetmeyi öğretmek amacıyla iki adet kitap yayımladı. FODER iş birliğinde hazırlanan kitapların içeriğinde, tasarruf ve birikimin ne olduğu ve nasıl tasarruf yapılacağı, Bora, Pelin, Efe ve Burcu adındaki dört karakter üzerinden eğlenceli bir şekilde aktarılıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Albaraka’nın "Çocuk Kitapları" arşivinde bu iki eserin de önemli bir yer alacağını belirtti.

Yahşi, "Geleceğimizin emaneti olan, birbirinden değerli öğrencilerimize tasarruf alışkanlığını erken yaşlarda aşılamak amacıyla hayata geçirilen bu çalışmanın bir paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Umuyorum ki gelecekte ekonomik sistemin bir parçası olacak çocuklarımız, paylaşımı ve tasarrufu etkin bir şekilde hayatlarına yansıtacaklardır." ifadelerini kullandı. 

Albaraka ve FODER iş birliğinde yayımlanan kitaplar, bütçe planlamadan tasarrufa kadar pek çok finansal süreci kısa ve bilgilendirici notlar eşliğinde anlatıyor. Çocukların hedef ve planlama süreçlerine erken yaştan itibaren alışmasını sağlamak amacıyla hazırlanan kitaplarla öncelikle 41 okulda, 20 bin çocuğa ulaşılması amaçlanırken pilot iller olarak İstanbul, Bursa ve Samsun seçildi. 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/albaraka-cocuklara-tasarruf-aliskanligini-ogretiyor/1004878