Avrupa hisse senetleri, küresel büyümeye dair endişelerin devam etmesiyle, erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek, düştü.
BMW AG ve Continental AG, Euro'nun dolar karşısından güçlenmesiyle, en az yüzde 1.8 düşerek otomotiv üreticilerindeki gerilemeye öncülük etti. Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki bankalar, İtalyan bankalarıyla birlikte en büyük düşüşü gerçekleştirdi. British American Tobacco Plc. ve başka 12 şirket temettü hakkı olmadan işlem yaparak, Stoxx 600 Endeksi'ni yüzde 0.2 geriletti.
Avrupa'nın gösterge endeksi, günü yüzde 0.1'den az düşerek kapattı. Endeks, petrol fiyatlarının kayıplarını azaltmasına yardım etmeden önce, yüzde 0.4'lük yükselişini yüzde 1.8'lik düşüşe çevirmişti. Fed dün, zayıflayan küresel büyümenin ve finans piyasalarındaki kargaşanın ekonomi üzerindeki olası etkilerini belirterek, faiz oranlarının artışında bir yavaşlamanın sinyallerini verdi.
Hermes Sourcecap European Alpha Fund'tan Martin Todd "Fed'in küresel büyüme endişeleri hisse senetlerini çıkmaza sürüklüyor." dedi ve "Eğer Fed faiz artışlarından emin değilse, bu sadece geri pedal çevirme olur. Piyasalar genel olarak, görünümün ne güllük gülistanlık, ne de kıyamet vakti gibi olduğunu yansıtıyor." diyerek görüş bildirdi.
Çin ekonomisindeki yavaşlama ve derinleşen petrol kargaşası, bu yılın başında yatırımcıların endişelerini artırırken, Stoxx 600 Endeksi'nin ayı piyasasına sürüklenmesine neden oldu. Endeks, bankalardaki ve madencilik hisselerindeki rallinin etkisiyle, 11 Şubat'taki en düşüğünden yüzde 14 sıçrama yapmıştı. Endeks şimdi ise, yüzde 0.6 aşağı seviyede ve son 5 haftanın ilk haftalık düşüşüne doğru ilerliyor.
Banco Popolare SC ve Banca Popolare di Milano Scarl, bankaların kayıplarını üçüncü güne taşımasına öncülük ederken, iki banka arasındaki birleşmeye dair güçlükler olduğu spekülasyonlarıyla, yüzde 6.3 ya da daha fazla düştü. Bu yılki kargaşadan en çok etkilenen bankalar, bu ayın en uzun kaybını gerçekleştirdi.