Yazdır

Meteoroloji'den 18 il için uyarı

Tarih: 11 Mart 2016 - 10:44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için yağış uyarısı yaptı. Ayrıca tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile hafif olmak üzere Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Elazığ, Edirne, Kırklareli, Amasya, Tokat ve Balıkesir'in batı kıyılarının yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Muş ve Bitlis'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli, Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı bulutlu. (14)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu. (17)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu.(19)

Adana: Parçalı bulutlu. (21)

Antalya: Parçalı bulutlu. (19)

Samsun: Parçalı çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı.(14)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle hafif olmak üzere yağmur, sabah ilk saatlerde yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. (10)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı.(17)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli ile Balıkesir'in batı kıyıları hafif sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Akdeniz: Parçalı bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile hafif olmak üzere Orta Karadeniz kıyıları, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Amasya ve Tokat çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Bingöl, Muş, Bitlis, Elazığ ile bölgenin doğusu sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde kuzeydoğusu ile Muş ve Bitlis'in yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu hafif sağanak yağışlı geçecek.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/meteorolojiden-18-il-icin-uyari/1001275